3.6.2014

Grillatun ruoan seuraksi.



Niin kuin olen kertonut, olemme viihtyneet melko paljon grillin äärellä. Meillä oli joskus sellainen pieni pallogrilli, siis hiiligrilli, jonka sytyttäminen oli oma taitolajinsa. Täydellisen hiilloksen metsästys vaati muutaman grillijuoman ja lopulta oli jo niin nälkä, että teki mieli paistaa liha pannulla ja unohtaa koko grilli. Nyt meillä on kaasugrilli ja se on kyllä ollut yksi parhaista hankinnoista pitkään aikaan. Eihän sillä saa sellaista puugrillin makua, mutta nopea se kyllä on. 

Tein tällaisen nopean, kirkkaan perunasalaatin ihan fiilispohjalta. Alunperin meinasin laittaa siihen jogurttikastikkeen sekaan, mutta halusinkin pitää salaatin simppelinä. Ainekset ovat melko yksinkertaiset. Höyrytä parsa, keitä perunat napakoiksi, silppua kevätsipuli lyökkeineen. Lisää oliiviöljyä, rakeista sinappia, suolaa, pippuria sekä sitruunamehua, kuortakin voi laittaa. Yhdistä kaikki, peruna saa olla hieman lämmin, koska silloin se imee hyvin maut itseensä. Tarjoa esimerkiksi grillatun possun kanssa. Tein myös tsatsikin omalla, hyvin nopealla tavalla. En jaksa valutella kurkkuja saati jogurtteja. Käytän tässä paksua jogurttia, esimerkiksi "partaäijä-" tai Valion Turkkilainen jogurtti toimii oikein hyvin. Kurkut paloittelen pieneksi, en siis raasta, silloin siitä ei tule vetistä, joskus muuten jätän vetisen keskustan käyttämättä. Jogurttiin raastan valkosipulia ja sitruunankuorta. Maustan suolalla ja pippurilla sekä puristan sitruunamehua sekaan. Todella nopea, eikä tarvitse valutella mitään ylimääräisiä nesteitä... :) Molemmat "reseptit" ovat kyllä kokeilemisen arvoisia. Itse voisin syödä tuota tsatsikia kauhalla kulhosta ja sitä on meillä melkeinpä viikottain lisukkeena. On muuten lihapullien kanssa mitä mainioin! Mieheni taas rakastaa tuota perunasalaattia, sitä ei jää ikinä yhtään yli. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti