29.11.2013

Brunssilla.



Tänne Savoon brunssikulttuuri on vasta hiljalleen löytämässä tiensä. Kuopiosta olen löytänyt kolme ravintolaa, jotka tarjoavat brunssia: King´s Crown, Cafe Freda sekä uutuutena ravintola Rustik.

King´s Crownin brunssilla oli tarjolla riisipiirakoita, croissanteja, lämminsavulohta, broileria sekä erilaisia salaatteja. Jälkiruoaksi löytyy vaahtokarkkeja sekä hedelmänpaloja, joita voit dippailla suklaaputoukseen. Tarjonta on mielestäni kattava ja oman brunssimme nautimme tietysti shamppanjalasin kera. Taustalla soi livemusiikki, olihan kyseessä jazz-brunssi. Olo oli, kuin olisit ollut Keski-Euroopassa lomalla. Oheiset kuvat on muuten otettu King´sistä.

Cafe Fredassa olen käynyt useamminkin brunssilla. Tarjonta on suppeampi, mutta hinta myös noin puolet edullisempi, kuin näissä kahdessa muussa ravintolassa. Fredaan minut houkuttelee täydelliset uuniperunat ja niiden kanssa tarjottavat täytteet. Myös erilaisia salaatteja löytyy sekä lämmin lisäke. Niin kun sanoin, tarjonta on suppeampi, mutta minua tämä ei haittaa. En koe tarvetta ahtaa itseäni täyteen brunsseilla, joten tällainen tarjonta sopii minulle oikein mainiosti. Tunnelma tosin ei ole niin kiva, kuin kahdessa muussa ravintolassa, koska Freda sijaitsee kauppakeskuksessa.

Uusin tuttavuus on ravintola Rustikin tarjoama lähiruokabrunssi. Koko ravintolan idea on tarjoilla lähiruokaa tunnelmallisessa kellarimiljöössä. Tarjolla oli mm. keittoa, kalakukkoa sekä punajuuripaistosta, joka oli höystetty paikallisella Peltola Blue -sinihomejuustolla. Kahvin kanssa tarjoiltiin marjapiirakkaa sekä vaniljavaahtoa. Brunssi oli mielestäni kattava, myös erilaiset juustot sekä marinoidut kirsikkatomaatit olivat kiva lisä tarjontaan. Brunssi on ehkä ravintolamaisin näistä kolmesta.

Kaikissa mainitsemissani brunsseissa on omat hyvät puolensa ja käynkin testaamassa jokaista tasaisin väliajoin. Tässä siis muutama vinkki, miten Kuopiossa voi aloittaa lauantaipäivänsä.




Tämä ei ole maksettu mainos, vaan hyvän ruoan ystävänä haluan suosiella muillekin hyväksi havaitsemiani paikkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti